9,6 logo Zuid5 CategorieenMenu
   
  Behandelend mondhygiënist

  Een gezond én fris gebit?

  de professionele mondhygiënist
  Landingspagina's

  Naar de mondhygieniste? 

  Geen verwijzing nodig van je tandarts

  Als het gaat om voorkomen van gaatjes in je gebit, het hebben van een zelfverzekerde lach en zorgeloos iemand te kunnen benaderen zonder na te denken of je wel een frisse adem hebt. 

  Echt, je gebit kan je leven lang meegaan. Okay, wel met de nodige gebruikssslijtage. Je gebruikt je mond dagelijks voor allerlei toepassingen. Praten, eten, zoenen, bijten...je gebit krijgt aardig wat te verduren.

  Denk je dat de tandarts de eerste aangewezen mondzorgprofeesional is als het gaat om goede preventie en onderhoud van je gebit? Eh..nou.. eigenlijk is dat de mondhygieniste. De pro die in de uitvoerige opleiding vetrouwd geraakt is met de herkenning en behandeling van tandvleesproblemen. Die geen poetsles geeft maar een persoonlijk mondverzorgingsadvies. Die parodontitis kan behandelen en een coach is op het gebied van lifestyleadviezen.

  Vergoeding uit de aanvullende mondzorgpolis

  Heb je een verzekering? Dan wordt de behandeling bij de mondhygieniste vergoed. Vaak voor 75%. Niet alle behandelingen vallen eronder dus kijk goed in je polis wat er wel en niet vergoed wordt. 

  Het is zo: als je je gebit goed verzorgt, als je een gevarieerd voedselpatroon hebt met veel groenten en weinig suiker, niet rookt en zorgt voor voldoende beweging en poetst met fluoridetandpasta, dan is de kans dat er reparaties nodig zijn aan je gebit erg klein. En dus ook je tandartskosten laag. 

  Echt, ik maak het regelmatig mee in mijn praktijk: goede mondhygiene zorgt voor lage tandartskosten. Misschien is dan een aanvullende tandartsverzekering helemaal niet meer nodig. 

  Maar wat kost het dan om naar de mondhygieniste te gaan?

  Op heel erg veel websites van tandartspraktijken staat dat de tarieven zijn vastgesteld door de overheid/Zorgautoriteit. Gedeeltelijk waar. In Nederland zijn de tandartstarieven gebonden aan een MAXIMUM. De overheid heeft bepaald wat er maximaal voor een behandelcode gedeclareerd mag worden. Minder declareren mag dus altijd. 

  Bij Zuid5 mondhygieniste werk ik met een gereduceerd tarief omdat ik de kosten lager kan houden dan in een grote praktijk. En je krijgt alleen de behandeling die je nodig hebt. Dus betaal je nooit teveel of voor onnodige behandelingen. Omdat bij preventieve behandelingen wordt gewerkt met een uurtarief hangen de kosten van een behandeling dus af van de duur van de behandeling. Dat is per half uur 65 euro.