9,6 logo Zuid5 CategorieenMenu
     
    Behandelend mondhygiënist

    Een gezond én fris gebit?

    de professionele mondhygiënist
    Landingspagina's

    wat doet De mondhygiënist

    Je gaat elke half jaar naar de tandarts. Daar krijg je te horen dat je geen gaatjes hebt. Fijn! Maarre..ga je al naar de mondhygiënist? Nee? Dan raad ik je aan verder te lezen..

    Meer dan alleen poetsadvies

    Bij een goede mondverzorging komt meer kijken dan alleen een controle een suggestie om goed poetsen. Met een regelmatig bezoek aan een mondhygiënist voorkom je mondproblemen. Een mondhygiënist is namelijk dé professional op het gebied van preventieve mondzorg.

    Wat is preventieve mondzorg? Dat is het voorkomen van mond- en gebitsproblemen. Maar ook ontstoken tandvlees behandelen om het weer gezond te krijgen. Een mondhygiënist checkt de conditie van je gebit, maakt vervolgens een behandelplan, geeft voorlichting over hoe je zelf het best je mond kan verzorgen en reinigt je tanden en tandvlees. Door van meet af aan regelmatig een mondhygiënist te bezoeken die je begeleidt en coacht en de instructies en adviezen afstemt op jouw individuele situatie:

    • voorkom je gaatjes (cariës),
    • voorkom je teruggetrokken of ontstoken tandvlees 
    • voorkom je een slechte adem.

    Deze behandelingen worden door mij uitgevoerd:

    is een behandeling bij mondhygiënist pijnlijk?

    Ontstoken tandvlees, zelfs als het vergevorderd is, daar heb je doorgaans geen pijn aan. Het kan zijn dat een behandeling waarbij verder onder het tandvlees gereinigd moet worden, wel gevoelig kan zijn. Meestal gaat de behandeling goed maar als het nodig is, kan een verdoofgel aangebracht worden. Prikken is dus niet nodig. 

    De innovatieve manier van gebitsreiniging is een comfortabele, pijnvrije manier van het intensief reinigen van gebit en tandvlees. Met twee soorten poeder en warm water wordt biofilm (tandplak) alle aanslag en jong tandsteen verwijderd. 

    mijn tandarts heeft iemand in de praktijk die preventie doet

    Sinds een aantal jaar komen er steeds meer medewerkers in de mondzorg. In grote tandartspraktijken worden assistenten ingezet, die slechts een cursus van een aantal dagen hebben gevolgd. Zij geven advies over tandenpoetsen en halen tandsteen weg achter je ondervoortanden. Voor deze taken declareert de tandarts op eigen naam het maximale tarief dat een tandarts mag vragen. 

    Meestal wordt de term preventie-assistent gebruikt, maar ook ander fantasietitels kunnen gebruikt worden, bijvoorbeeld paro-assistent of paroplus-assistent. Als je in je praktijk wordt doorverwezen naar een medewerker, vraag jezelf dan het volgende af:

    • wil ik behandeld worden door iemand met een cursus van een week?
    • wil ik daar maximaal tandartstarief voor betalen?
    • wil ik nu een schoner mondgevoel of wil ik écht resultaat waarmee ik in de toekomst tandartskosten bespaar?

    verschil mondhygienist en preventie assistent

    Maar hoe weet ik dan door wie ik behandeld wordt?

    Gewoon, door het te vragen. Mondhygiënist is een beschermde titel. Word je verwezen "voor de mondhygiene" wees alert en vraag door. Ook als je in de stoel ligt bij "een soort van mondhygienist" neem geen genoegen en vraag om kwaliteit. Je gebit is het waard. En je investering ook. 

    Beste preventieve mondzorg? maak een afspraak bij de mondhygiënist.