9,6 logo Zuid5 CategorieenMenu
   
  Behandelend mondhygiënist

  Een gezond én fris gebit?

  de professionele mondhygiënist

  Implantaten nazorg 

  Heb je implantaten? Dan is extra mondverzorging erg belangrijk. 

  lachende man blauwe achtergrond

  Wat is een implantaat

  Een implantaat is een soort kunstwortel. Het vervangt je eigen tand of kies. Het is gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Het wordt als een schroef in je kaak geplaatst en later wordt daarop een kroon gezet. Het kan ook dat een gebitsprothese over de implantaten wordt gemaakt.  

  kroon op implantaat en prothese

  waarom moet je je implantaten reinigen

  Een implantaat ondere een kroon of brug zit vast verankerd in het kaakbot. Het is erg belangrijk dat de overgang van de kroon naar het tandvlees goede schoongemaakt wordt. Dus goed poetsen en tandenstokers of ragers gebruiken. Soms kan ook speciaal implantaatfloss gebruikt worden. Als de biofilm (tandpak) niet goed dagelijks wordt weggepoetst, kan het weefsel rondom de implantaten ontstoken raken. In de meeste gevallen doet dit geen pijn maar kan wel leiden tot erger. 

  botverlies bij implantaat

  Het is op een eenvoudige manier te checken of de conditie van je tandvlees rondom een implantaat nog in orde is of dat er een ontsteking aanwezig is. Dan gaat je tandvlees namelijk bloeden. Gaat je tandvlees bloeden? Met een persoonlijk mondverzorgingsadvies en een reiniging met de Guided Biofilm Therapy komt het meestal weer in orde. In een enkel geval zal er verder onderzoek moeten worden gedaan. 

  Nazorg bij implantaten bij de mondhygienist

  Om problemen met het implantaat en het omringende tandvlees te voorkomen, is goed preventief onderhoud erg belangrijk. Bij de controle wordt gelet op:

  • gezondheid van het tandvlees
  • of er tandsteen of biofilm aanwezig is
  • als je een prothese hebt, wordt deze ook goed gecheckt en zonodig met de Airflow superschoon gemaakt 

  De nieuwe manier van gebitsreiniging is uitermate geschikt om implantaten en protheses te reinigen. 


   

   

  Afspraak maken 

  Een afspraak op korte termijn is mogelijk. Voor het maken of wijzigen van een afspraak kan je contact opnemen met telefoonnummer 075 - 616 57 54, via info@zuid5.nl of direct online.

  Maak een afspraak