Menu
   

  Een gezond én fris gebit?

  de professionele mondhygiënist

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?

  Omdat de mondhygiënist werkt met een tijdstarief, hangen de kosten af van de duur van de behandeling. Voor een halfuur gebitsreiniging is je investering 75 euro, en 45 minuten 98 euro. Tandvleesbehandelingen duren langer;  je kunt hiervoor desgewenst een begroting meekrijgen.

  Kan ik ingeschreven blijven bij mijn huidige tandarts, terwijl ik daarnaast de mondhygiënist met een eigen praktijk bezoek voor preventief onderhoud?

  Jazeker, dan kan heel goed. Functiescheiding biedt je grote voordelen. De preventieve behandeling wordt uitgevoerd door een specialist, de erkend mondhygiënist. Eventuele gebitsproblemen worden behandeld door de tandarts. Zo heb je op ieder gebied de beste zorgverlener tot je beschikking.

  Wat is het verschil tussen een (preventie) assistente bij de tandarts en een erkend mondhygiënist?

  Een (preventie) assistente heeft een verkorte cursus gevolgd (soms enkele dagen) en kan uitsluitend onder regie van een tandarts en met toestemming van de patiënt beperkt behandelingen uitvoeren. De assistent heeft geen beschermde titel, iedereen mag zich zo noemen en is niet erkend door de wet BIG. De HBO-opgeleide mondhygiënist heeft een beschermde titel en een zelfstandige behandelbevoegdheid. In de uitvoerige studie is de mondhygiënist vertrouwd geraakt met patiëntbehandeling en kent de achtergronden van mondproblemen en kan vroegtijdig signaleren. De mondhygiënist is daarom dé preventiespecialist. 

  Wat is het voordeel van mondhygiënisten die werken in een mondhygiënistenpraktijk?

  Als onafhankelijk mondhygiënist kan ik mij volledig toewijden aan preventie en de behandeling van tandvleesproblemen. Ik doe geen behandelingen als gaatjes vullen of kronen en bruggen maken. Ik heb één belang en dat is samen met jou zorgen voor een gezonde mond. 

  Heb ik een verwijzing nodig van mijn tandarts?

  Nee dat hoeft niet. Het staat je helemaal vrij een afspraak te maken met de mondhygiënist.