Menu
   

  Een gezond én fris gebit?

  de professionele mondhygiënist

  Nieuws

  Lees de allerlaatste nieuwsberichten

  De nieuwe manier van gebitsreiniging

  zo werkt het

  De nieuwe manier van tandsteen, tandplak en aanslag verwijderen 

  Het gebruiken van de allernieuwste producten, lezen over de nieuwste inzichten, en toepassen van de recenste technieken, I love it. Toen ik las over de introductie van de "EMS Guided Biofilm Therapy" was ik meteen super geinteresseerd. Volgens de fabrikant is dit apparaat echt een "Game Changer" 

  Nou inderdaad. Ik werk nu ruim een jaar met dit systeem en het is inderdaad een Game Changer. Niet alleen het apparaat maar ook de aanpak van gebitsreiniging en een professionele preventieve mondzorgbehandeling is écht vernieuwend. De aanpak heet de Guided Biofilm Therapie. Dit is gebaseerd op een acht-stappen-behandeling. Het is een optimale behandeling door de mondhygiënist én jouw persoonlijke dagelijkse mondverzorging.

  Het begint met controle van je gebit en tandvlees. Daarna worden je tanden en kiezen gekleurd met erythrosine, een kleurstof dat tandplak zichtbaar maakt. 

  Jouw dagelijkse mondverzorging

  Onderdeel van het acht-stappen systeem, de tweede stap, is tandplakkleuring. Er wordt een kleurstof aangebracht op je tanden waarmee zichtbaar wordt waar eventueel nog plaatsen die aandacht nodig hebben bij het poetsen en/of stokeren en rageren. En zo nodig krijg je deskundig mondverzorgingsadvies, dit is stap drie van dit systeem. Ik krijg regelmatig van klanten te horen dat de conditie van het tandvlees echt stukken beter is geworden nadat de poetsmethode net even ander uitgevoerd werd.

  PIJNVRIJ

  Stap drie, vier en zes: tandsteen, aanslag en tandplak (biofilm) worden verwijderd met twee soorten ultrafijn poeder in combinatie met 40-graden verwarmd water. Deze manier van reiniging is zo effectief dat het gebruik van scherpe haakjes (bijna) niet meer nodig is. Ook traditioneel polijsten, zo als in nog vele grote tandartspraktijken gebruikt wordt, is niet meer nodig. Als het tandsteen wat harder is, wordt dit ultrasoon verwijderd.

  Stap zeven is controle of het tandoppervlak echt goed gereinigd is. Een controle. Als laatste wordt samen met jou bepaald op welke terijn je het beste deze behandeling kunt herhalen. 

  Meer informatie 

  Mocht je nog vragen hebben over het nieuwe, comfortabele behandelsysteem, neem dan even contact met mij op. 

  Terug naar overzicht