9,6 logo Zuid5 CategorieenMenu
   
  Behandelend mondhygiënist

  Een gezond én fris gebit?

  de professionele mondhygiënist

  NIEUWS

  Informatieve artikelen over mondgezondheid

  De nieuwe manier van gebitsreiniging

  zo werkt het

  De nieuwe manier van tandsteen, tandplak en aanslag verwijderen 

  Powder power! 

  Je gebit witter, superschoon en glad. En gezond tandvlees. De kans op gaatjes is een stuk kleiner.  Deze professionele preventieve mondzorgbehandeling is écht vernieuwend. Dit systeem heet de Guided Biofilm Therapy. Het is gebaseerd op een acht-stappen-behandeling. Het is een optimale behandeling door de mondhygiënist, gecombineerd met jouw persoonlijke mondverzorgingdadvies. 

  koppel op strand voor guided biofilm thearapy

  PIJNVRIJ tandsteen verwijderen

  Tandsteen, aanslag en tandplak (biofilm) worden verwijderd met twee soorten ultrafijn poeder in combinatie met 40-graden verwarmd water. Deze manier van reiniging is niet alleen comfortabel maar ook zo effectief dat het gebruik van scherpe haakjes (bijna) niet meer nodig is. Ook traditioneel polijsten, zo als in nog vele grote tandartspraktijken gedaan wordt, is niet meer nodig. 

  De acht stappen van het nieuwe systeem

  Eerste stap is checken wat de conditie is van je tandvlees. De diagnose [1]. Daarna worden je tanden gekleurd met een blauwe kleurstof, de disclosing [2]. Dan wordt duidelijk zichtbaar waar nog aandachtspunten zijn voor je dagelijkse mondverzorging. Stap [3] is uitleg mondverzorging. Enne..dit is geen poetsles. Dit is gaan poetsen als een pro. 

  review Janneke Lagerwaard mondhygienist

  Je gebit reinigen met de Airflow 

  Stap [4] is het intensief reinigen met twee soorten ultrafijn poeder. Zowel boven als onder het tandvlees wordt alle plak, aanslag en jong tandsteen verwijderd. Het kan zijn dat door chronische tandvlees ontsteking er meer ruimte is ontstaan tussen tand en tandvlees, dan zal met een andere tip met poeder gereinigd moeten worden [5] Het kan zijn dat er harder tandsteen aanwezig is, zal dat met ultrasoon trillingen verwijderd worden. [6] Dit is een systeem met "no pain technology" Het gebruik van nare haakjes is (bijna) niet meer nodig. 

  Check!

  Nog een laatste controle of alls écht goed glad en schoon is [7] Daarna bepalen wij samen wanneer je weer een afspraak kunt maken voor goed preventief onderhoud. [8] Want voorkomen is beter dan genezen!

  Meer informatie 

  Mocht je nog vragen hebben over het nieuwe, comfortabele behandelsysteem, neem dan contact met mij op. Of boek direct jouw afspraak.

  Terug naar overzicht