9,6 logo Zuid5 CategorieenMenu
   
  Behandelend mondhygiënist

  Een gezond én fris gebit?

  de professionele mondhygiënist

  NIEUWS

  Informatieve artikelen over mondgezondheid

  Je afspraak tijdens de lockdown

  De mondhygiënist kan de preventieve mondzorg blijven uitvoeren.

  Medische contactberoepen, zoals de mondhygiënist, kunnen de zorg blijven uitvoeren tijdens de lockdown. Het ministerie van VWs heeft eerder geschreven  dat mondzorg onder zorg valt.

  Het ministerie van VWS heeft bevestigd aan de Mondzorgalliantie dat de mondzorg geclassificeerd wordt als zorg en niet als contactberoep.

  Voor de mondzorg geldt dus een ander wettelijk kader dan voor contactberoepen. Met een professionele standaard waarin de zorg voor patiënten leidend is. Onder de contactberoepen geschaard worden is daarnaast vervelend omdat het verwarring kan opleveren bij patiënten over welke ‘coronaregels’ wel en niet gelden bij mondzorgverleners.

  De Mondzorgalliantie van KNMT/ANT (tandartsen) NVM-mondhygiënisten en ONT (tandprothetici) heeft het ministerie van VWS gevraagd de website van de Rijksoverheid aan te passen. De pagina is aangepast en daarin ziet de Mondzorgalliantie zich gesteund in het verzet tegen eventuele verwarring. In een gesprek van het ministerie met de voorzitters van de vier verenigingen heeft VWS nogmaals bevestigd dat mondzorg zorg is, en geen contactberoep.

  Indien je een afspraak hebt tussen nu (lockdown) en 19 januari 2021 kan deze gewoon plaatsvinden Uitstellen van zorg kan immers ook ernstige gevolgen hebben voor je (algehele) gezondheid

  Terug naar overzicht