Mondyhygiene Oostzaan header

Gebitsbescherming

Voorkom tandblessures. Het gebit is een kostbaar bezit. Gebitsbescherming is daarom bij (contact)sporten een must. Denk daarbij aan boksen, kickboksen, judo, hockey maar ook skateboarden, waterpolo of rugby. Er wordt van de bovenkaak een afdruk gemaakt waarna een gipsmodel wordt vervaardigd. Hierop wordt een perfect passende beschermer gemaakt. 

Waarom zijn kant-en-klare gebitsbeschermers af te raden?

Bij sportwinkels zijn voor een paar euro kant-en-klare gebitsbeschermers verkrijgbaar. De pasvorm is matig en kan slechts beperkt worden aagepast aan het gebit door het kokendheet in de mond te vervormen. Het is belangrijk dat tijdens het sporten de beschermer comfortabel en functioneel blijft vastzitten aan de bovenkaak. 

Een gebitsbeschermer voor de bovenkaak kost 30 euro. Dit is inclusief een afdruk maken van de bovenkaak, het maken van een gipsmodel, een transparante beschermer van Pro-form en een opbergdoosje. 

Afspraak maken

Een afspraak op korte termijn is mogelijk. Voor het maken of wijzigen van een afspraak kan je contact opnemen met telefoonnummer 075 - 616 57 54, via info@zuid5.nl of direct online.

Maak een afspraak